dimecres, 15 de juny del 2016

Projecte d’educació emocional P-5


Durant el 2n i 3r trimestre els dos grups de P5 hem realitzat un projecte d’educació emocional. En cadascun dels grups la motivació inicial que va despertar aquest projecte va ser diferent:
  • A la classe del Castell, a l’àrea de plàstica vam treballar el conte “Un malson al meu armari” de Mercer Mayer. Els alumnes van compartir pors, dificultats, emocions...
  • En canvi, a la classe dels Taurons els alumnes van demanar més rotllanes per expressar-se, parlar i solucionar petits conflictes que havien sorgit entre ells.
Les mestres observant aquestes necessitats d’expressió i de compartir sentiments vam anar recollint les demandes emocionals dels dos grups. Vam desenvolupar una sèrie de propostes en dos espais de creació: l’un a través del cos i dels sentits, i l’altre, un espai de construcció amb materials inespecífics. Aquests espais convidaven als infants a ser els protagonistes d’anar trobant solucions a les seves necessitats.
Gràcies a aquest projecte ha millorat la convivència en tots dos grups, s’han potenciat valors i actituds positives, han après a col·laborar, a escoltar-se i cuidar-se a ells mateixos i als altres.

4 comentaris:

  1. Aquest projecte està fet amb responsabilitat i amor.
    Ens hem cuidat!!!

    Us recomanem la cançó "Cuídame" del Pedro Guerra i el Jorge Drexler
    https://youtu.be/VomD9m6tbLA

    ResponElimina
  2. Molt bon treball!!! Sorprenent que estiguin tan tranquils. Felicitacions!!!
    R.H.

    ResponElimina
  3. Felicidades a las maestras de P5 por la labor que han llevado a cabo. Han conseguido que nuestros peques empiecen a canalizar los sentimientos. Creo que mas que proyecto tendria que ser asignatura en los proximos cursos.Desarrollar la EMPATIA es bueno para que todo se haga un poco mas facil y respetuoso

    ResponElimina
  4. Moltes gracies per aquest projecte tant bonic i indispensable a la vegada!!!!

    ResponElimina